Holdninger på spil

Holdninger på spil

Holdninger på spil er udviklet til elever i udskolingen samt de første år på ungdomsuddannelserne. I spillet bliver eleverne præsenteret for en række svære emner om eksempelvis religion, seksualitet og familiekonflikter. Emnerne tager afsæt i frihedsrettigheder, som ligestilling, ytringsfrihed og religionsfrihed.

Formålet med spillet er at træne eleverne i at føre samtaler om svære emner i en ordentlig debattone med udgangspunkt i hverdagsagtige situationer. Spillet træner elevernes evne til at lytte og spørge nysgerrigt til hinandens holdninger, overveje andres argumenter og samtidigt anerkende, at de ikke nødvendigvis bliver enige. Samtidig lærer eleverne at forholde sig til frihedsrettighederne ved at genkende dem i hverdags situationer.

Lyt til nedenstående podcast fra arrangementet eller se videoen og hør hvad Børne og Undervisningsministeriet samt deltagerne mener om spillet.

Pris

HOLDNINGER PÅ SPIL kan downloades gratis her: https://www.duu.dk/1-2-demokrati-paa-bordet

Ønsker du flere informationer om spillet eller udviklingsprocessen, kan du kontakte konsulent Kirstine Christensen på tlf. 61603530, mail kc@pluss.dk eller chefkonsulent Nikolai Weissert på tlf. 22863389, mail: nw@pluss.dk.